Ruilen is het nieuwe kopen

 

Gisteren een leuke dag gehad op het ruilfeest dat mijn zus georganiseerd had. En met een hoop ‘nieuwe’ spullen en kleding weer huiswaarts gegaan.

Eens in de zoveel tijd organiseren we met een aantal vrienden zo’n ruilfeestje. Spulletjes en kleding waar je niks meer mee doet, maar die nog goed bruikbaar zijn neem je mee en stal je uit. Alle andere deelnemers doen hetzelfde.

Als iedereen zijn overbodige spullen en kleding uitgestald heeft kan het feest beginnen. Lekker snuffelen in andermans spulletjes en iets vinden waar je zelf heel blij mee bent. Elkaars kleding passen en ook daar weer iets leuks voor jezelf tussen zien. Een nieuw vestje zonder dat het je iets kost. Hoe leuk is dat! Wij ruilen niet één om één, maar alles wat je kunt gebruiken mag je meenemen. Zolang de verdeling maar een beetje evenredig gebeurt.

We hebben ook een ruilgroep op Whatsapp. Daarin kun je foto’s plaatsen van te ruil aangeboden spullen, je interesse tonen in een bepaald artikel, of als je iets zoekt gewoon vragen of iemand het misschien heeft en niet meer gebruikt.

In een wereld waarin we verspilling steeds vaker willen voorkomen en stapje voor stapje naar een duurzame samenleving toewerken is het ruilfeest een goed begin voor iedereen. Alles wat niet weggegooid wordt, maar aan een nieuw leven mag beginnen is goed voor het milieu. Geen nieuwe productiekosten, want het is al gemaakt. Maar ook geen recycle of afvoerkosten.

En het is ook nog eens een manier om goedkoop aan je spullen te komen. Budgetvriendelijk winkelen met een dichte portemonnee, wie wil dat nou niet 🙂

Ik denk dat iedereen wel spullen of kleding in huis heeft waar hij/zij niks meer mee doet. Iets wat al jaren ongebruikt in de kast ligt, kan voor een ander weer waardevol zijn. Een miskoop, een verjaardagscadeau wat niet jouw smaak is, iets uit een kerstpakket of iets wat met de jaren overbodig geworden is. Bijvoorbeeld kleding, verzorgingsproducten, huisraad, cd’s, boeken en tijdschriften. En wellicht heb je zelf nog meer ideeën over wat er allemaal geruild kan worden.

Loop eens door je huis en verzamel alles wat weg mag. Plan een datum, nodig wat mensen uit die een ruilfeest ook wel zien zitten en ervaar hoe leuk het is. Als iedereen nog een hapje en een drankje meeneemt heb je voor weinig geld een superleuk feestje.

Over Budgetcoach Walcheren

Dit blog wordt bijgehouden door Sylvia. Als budgetcoach plaats ik nuttige informatie en tips voor een financiële balans in inkomsten en uitgaven. Op mijn privé weblog schrijf ik over o.a. onze verbouwingen en vakanties.
Dit bericht werd geplaatst in Overige informatie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s