Vakantietijd

Vakantietijd

 

Een vakantie voelt misschien aan alsof je het heel hard nodig hebt, maar toch valt deze in de categorie luxe uitgaven. Zo’n reis is een behoorlijke aanslag op je budget. Gelukkig komt er in mei wat extra geld binnen, het zogenaamde ‘vakantiegeld’. Een extraatje waar iedereen dankbaar gebruik van maakt. Maar van dit vakantiegeld kunnen de meesten echt geen volledige vakantie betalen.

Hoe zorg je dat je binnen je budget blijft bij het boeken van een reis?

Een vakantie boeken wordt vaak op het emotionele vlak gedaan. Je ziet jezelf al helemaal zitten op je bestemming en je verliest hierbij de kosten een beetje uit het oog. Het is beter om met wat meer afstand je vakantie te gaan boeken en van te voren goed uit te rekenen hoeveel geld je aan deze vakantie uit wil geven. Of hoeveel je over hebt voor een vakantie. Als je bij het kiezen je ontvangen vakantiegeld buiten beschouwing laat, dan kun je dit bedrag gebruiken als zakgeld tijdens de reis.

De uiteindelijke keuze maak je zelf en laat je daarbij zo weinig mogelijk beïnvloeden door je omgeving. Een ander kan niet in jouw portemonnee kijken en wat voor de één goed is, hoeft dat voor de ander niet te zijn.

Kun je een vakantie naar het buitenland eigenlijk niet betalen? Doe het dan ook niet. Van die vakantie heb je maar even plezier. Van het gat in je bankrekening kun je nog maanden last hebben. Kies liever voor een bestemming dichter bij huis en/of ga kamperen. Ook een kamer huren via Airbnb is een optie. Al eens gedacht aan huizenruil? Ook hiervoor vind je mogelijkheden op internet.

En van een vakantie in je eigen achtertuin, zonder geldzorgen, kun je veel meer genieten dan van een te dure reis naar Verweggistan. Het zit allemaal in je hoofd, hoe je hiermee om gaat. Kijk niet altijd naar wat je zou willen, maar kijk naar wat je hebt en wees tevreden. Zoek eens naar leuke evenementen in je eigen omgeving. Je zult versteld staan van alle leuke (gratis) zomer activiteiten die er zijn.

Wil je toch graag eens een dure reis naar het buitenland maken? Dan zorg je dat je je die volgend jaar wel kan veroorloven. Begin nu al met sparen. Zet zo veel mogelijk geld opzij en maak volgend jaar je droom waar. Je hebt dan bovendien nog tijd genoeg om je goed voor te bereiden en alle verschillende mogelijkheden te bekijken. Dat kan heel veel geld schelen.

Ik raad mensen altijd af om geld te lenen voor een vakantie. Voor twee weken plezier moet je daarna maanden extra geld op een dure lening aflossen. Dat is het echt niet waard.

Van vakantie geniet je pas als je hiervoor geen te hoge kosten moet maken die je daarna in de financiële problemen brengen.

Fijne vakantie!

Over Budgetcoach Walcheren

Dit blog wordt bijgehouden door Sylvia. Als budgetcoach plaats ik nuttige informatie en tips voor een financiële balans in inkomsten en uitgaven. Op mijn privé weblog schrijf ik over o.a. onze verbouwingen en vakanties.
Dit bericht werd geplaatst in Overige informatie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s